OM OSS

Årets gasellvinnare i Kronoberg 2020

Vi är otroligt glada och stolta över att vara Kronobergs bästa gasell under 2020. Vi har lyckats med en tillväxt på 352% under perioden 2016-2019 samtidigt som vi har uppfyllt alla andra gasellkrav. Att få göra detta tillsammans med vårt otroligt bra medarbetarteam är en stor förmån och en fantastisk känsla. Vi vill fortsätta vår tillväxtresa. Utöver att det är riktigt roligt så är vi också med som en av många goda företag som hjälper till att förbättra miljön på vår jord. 

Vi löser miljöproblem

I väldigt många industriella processer finns ett behov av att rena gaser. Det kan handla om allt ifrån att ta bort sot och farliga partiklar från förbränningsprocesser till att ta bort lukter från olika typer av tillverkningsprocesser. Ofta är behoven styrda av lagstiftning, yttre miljö eller arbetsmiljö. Alla dessa saker är otroligt viktiga för vår framtid och för att ge våra barn en värld som är frisk. Vi har därför många olika tekniska lösningar som alla syftar till att förbättra miljön.

Oberoende av vilken typ av utsläppsproblem du som kund har, är vi på ITK Envifront gärna med och löser ditt problem.

Vår filosofi

Vår övergripande filosofi är att ge dig som kund en förbättrad totalekonomi samtidigt som miljön förbättras genom luftvårdsteknik i världsklass. Det är såklart krävande och utmanande, men samtidigt otroligt tillfredsställande och meningsfullt. Med våra innovationer och vår teknik gör vi en reell skillnad för våra livsvillkor och jordens långsiktiga överlevnad.

Projektering och projektgenomförande

Eftersom vi tycker att det är roligt att lösa problem, är vi gärna med i projekteringsfasen. Vår kombinerade erfarenhet gör att vi kan bidra till kostnadseffektiva och genomtänkta lösningar, så att du som kund inte behöver betala onödigt mycket på grund av vilken teknik eller lösning som väljs för att åtgärda dina problem. Sedan är vi självklart gärna med och genomför hela projektet med materialleverans, montage och uppstart. Vårt mål är att du som kund ska få ett så smidigt projekt som möjligt.

För att lyckas med detta har vi en stor produktflora, som i sin helhet utgör ett komplett erbjudande för rening av gaser. Vår textilfilterteknik, föravskiljarteknik, kondersorteknik, värmeåtervinning med rökgaskondensering och intelligenta styrsystem har alla samma mål – att ge dig som kund en bättre totalekonomi samtidigt som vi möter era interna och externa miljökrav.

Långsiktig lönsamhet

Genom att våra produkter är både innovativa och står för hög kvalitet genererar de hög prestanda till låg förbrukning av energi och med stor tillförlitlighet.

ITK Envifront är den ledande experten för lösning av industriella miljövårdsproblem. Med vår världsledande teknik minskar vi dina kostnader för luftrening samtidigt som vi förbättrar miljön. Vi levererar allt från analyser och rekommendationer till produkter samt projektering och leverans av kompletta entreprenader. Självklart levererar vi service och eftermarknadslösningar för både våra egna och andra varumärken.

Detta betyder att kunden med vår teknologi besparas onödigt slöseri av energi och slitdelar och dessutom får en hög tillgänglighet. Vi ger en lägre kostnad för drift och underhåll, få driftstopp och därmed höjd produktivitet.

 

Genom produkter med hög kvalitet, servicevänlig uppbyggnad, smart support via Internet eller modem, långsiktiga partnerskap med leverantörer och inte minst smarta verksamhetsprocesser bygger vi upp en långsiktighet i våra relationer med våra kunder.

ITK Envifront levererar alltid produkter som är robusta med hög verkningsgrad och utan kompromisser i funktionen. Med våra produkter och reservdelar får du färre driftsstopp, lägre driftskostnader, ökad produktivitet och renare miljö.

Idag skapar ITK Envifront nya industriella genombrott med styrsystemet CPFE som kombinerar vår gedigna erfarenhet och historik med framtidens industriella IT-lösningar. Vi använder vår erfarenhet för att ta ledningen i miljörening 2.0.

Många installerade anläggningar

Vi har kunder över hela världen och våra anläggningar finns levererade på de flesta kontinenter. Ett normalt år går mer än 50 % av våra leveranser på export.

Eftersom vi är lösningsorienterade finns våra kunder i många olika branscher och är väldigt olika. Våra kunder utgörs av såväl stora koncerner, som Oerlikon Neumag, LKAB, Volvo, SSAB, Scania, Posco, Outokumpu och Andritz, men minst lika ofta  av mindre verksamheter som krematorier, värmeverk och lokala tillverkningsindustrier. 

Vi gör också helt anpassade lösningar till OEM-kunder, som i sin tur bygger in våra lösningar i sina produkter och projekt.

Har du ett filter från något av våra varumärken?

Vi äger immateriella tillgångar och alla projektritningar från 1957 och framåt. När det gäller gamla projekt hjälper vi dig som kund oberoende av vad du behöver hjälp med. Vi hittar enkelt ditt specifika projekt i vårt ritningsarkiv och kan ta fram underlag för det som behöver åtgärdas. Vår eftermarknadsavdelning hjälper gärna till.